Har sådd mine aller første frø

Jeg har aldri prøvd å så sommerblomster før, men nå var det på tide. Været var ikke det beste her i Molde i dag, så en gåtur til Plantasjen for å kjøpe minidrivhus,  såjord og frø var en passende søndagstur. Hvert år leter jeg etter middagsblomster på gartneriet, men ofte er det «for tidlig» eller «for sent» eller «det var planter vi hadde før i tiden». I fjor fikk jeg kjøpt mange fine planter på gartneriet på Aukra og plantet de ut både i den lille hagen vår på Ona og i potter hjemme i Molde. Her er et bilde. Er de ikke fine? De stråler når det er sol, og jeg blir glad av å se dem. Jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor de ikke er mer etterspurte.

  
Jeg har hørt at middagsblomster skal være enkle å så selv. Flaks at jeg fant den aller siste frøposen på Plantasjen i dag! Har nå sådd de i det lille minidrivhuset. Det hadde 24 små rom, og jeg brukte hele posen. Aner ikke om det var passe? Frøene var bare helt utrolig små. 

Nå står hvertfall drivhuset (litt rart å kalle den bitte lille plastikkeska «drivhus», da – jeg som har en drøm om et skikkelig drivhus ute en gang!) på stuegulvet i mye lys. Skal sette det kjøligere om noen dager, har jeg lest meg til. 


Håper å kunne vise bilder av «egne» middagsblomster til sommeren. Og neste år; kanskje så med frø jeg har høstet selv?

2 kommentarer

 1. Janna Esbensen · mars 17, 2016

  Så artig å finne noen her som også har sådd for første gang – i likhet med meg selv. Middagsblomster er nydelige, synes jeg, og det blir artig å følge med hvordan det går med dem.

  Jeg har sådd nemesia, og i likhet med deg har jeg brukt slike enkle plantebrett som må stå innendørs i huset. Spennende uker vi går i møte. Jeg ønsker oss lykke til.

  Likt av 1 person

  • gerdmarit · mars 18, 2016

   Takk for hyggelig kommentar, Janne! Ønsker deg lykke til, og hører gjerne hvordan det går 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s